Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Activiteiten

Dit organiseert de ouderraad allemaal

De volgende activiteiten organiseren de ouderraden in gezamenlijkheid:

Schoolreizen

De OR overlegt met de leerlingenraad over de bestemming van de schoolreis voor groep 3 t/m 6. Daarna zorgt de OR dat de bus ook daadwerkelijk bij school vertrekt en weer aankomt en dat iedereen ter plekke leuke activiteiten doet en een lekkere versnapering krijgt.

Avondvierdaagse

De aanmelding, opgave, organisatie van hulpouders, begeleiding van leerlingen, bemanning pauzeposten en uitreiking van medailles is geheel in handen van de OR.

Sinterklaasfeest

De OR helpt Sint bij het inkopen van cadeaus en draagt er zorg voor dat de Goedheiligman ook elk jaar weer de Reggewinde aandoet.

Reggewindecross

Een crossloop voor het goede doel, waar je zeker sowieso nate en modderig over de eindstreep komt. Elk jaar weer een spektakel!

Acties voor goede doelen

Als er een actie op touw gezet moet worden, vaak in samenspraak met de leerlingenraad, dan draagt de OR hier een groot steentje aan bij.

Uitje team/MR/OR

Ter bevordering van de onderlinge verhoudingen is er een jaarlijks uitje van team, OR en MR met partners. Tot op de dag van het uitje zijn de activiteiten altijd geheim. Een OR-lid organiseert dit altijd samen met een teamlid. 

Deze activiteiten worden per locatie anders georganiseerd:

Eierfeest/Paasfeest

Tijdens deze dag is het inmiddels traditie dat er een feestelijk ontbijt op school is en daarna een spelletjesprogramma voor alle groepen.

Gastouder voor nieuwe ouders

Nieuwe leerlingen en hun ouders krijgen na aanmelding een uitgebreide rondleiding door de school om alvast de school te kunnen verkennen voor de eerste schooldag aanbreekt.

Kerstfeest

Het is inmiddels traditie dat met de hele school naar de kerstmusical gekeken wordt en ons aanlsuitend tegoed doen aan een heerlijk kerstbuffet in de eigen groep.

Schoolfotograaf

De keuze en boeking van de schoolfotograaf, het bepalen van de achtergrond, de organistie op de dag zelf en het verspreiden van de foto's ligt in handen van de OR.

Fancy fair/ Voorjaarsfair

Tweejaarlijks is er een grote Fancy fair op het plein. Een gezellig feest dat een enorme voorbereiding nodig heeft. De OR zorgt er voor dat dit spektakel kan plaatsvinden.

Playbackshow/Talentenshow

Elk kind kan zijn talent tonen tijdens de playback- of talentenshow. De OR zorgt voor de aankleding, foto's en de prijzen.

Kledinginzameling

Voor het goede doel en voor de eigen financiën wordt er op school met regelmaat oude kleding ingezameld. Dit organiseert de OR volledig.

Laatste schooldagfeest

Als afsluiting van het schooljaar is er altijd een actieve dag met groepsdoorbrekende activiteiten. De OR geeft hier samen met het team invulling aan. Aansluitend bedankt de OR alle ouders die de OR ondersteund hebben tijdens een gezellige koffie.

Foto's van activiteiten

Via Mijnalbum kunt u altijd foto's bekijken van al deze activiteiten. Een aantal OR-leden zorgt voor het maken, bewerken en delen van deze foto's.

Deel deze pagina: