Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Themadag Islam

De kinderen hebben (weer verder) kennisgemaakt met een wereldgodsdienst.

Afgelopen donderdag was onze eerste levensbeschouwelijke themadag van dit schooljaar. Dit keer stond deze in teken van de wereldgodsdienst Islam.

Alle kinderen maken op deze dag op hun eigen niveau kennis met een godsdienst en haar culturele verschijnselen. Dit doen we vanuit de gedachte: onbekend maakt onbemind. Om waarden als tolerantie en respect te ontwikkelen bij kinderen moet je een open houding creëren. Hierbij staat ontmoeting bij ons centraal. Op deze wijze willen we voorkomen dat kinderen vooroordelen ontwikkelen. Pas als je voldoende kennis hebt genomen van een onderwerp of in gesprek bent geweest met een persoon, ben je pas klaar om er een eigen oordeel over te vormen. Deze houding hopen we de kinderen mee te geven.

Naast het overbrengen van kennis waren er ook nog ontmoetingen. In de middenbouw kwamen gastsprekers langs om over hun geloof en cultuur te vertellen. Hier ontsonden betrokken gesprekken. De bovenbouw is op bezoek geweest in de moskee en heeft eigen indrukken kunnen opdoen en vragen kunnen stellen over het geloof en de cultuur.

De volgende themadag staat in het teken van het Jodendom.

Deel deze pagina: