Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Nieuwe schoolnaam

Volgend schooljaar gaat onze fusieschool verder met een nieuwe naam!

Uit 50 inzendingen heeft het team samen met leden van OR en MR onze nieuwe schoolnaam gekozen. Dit zal vanaf volgend schooljaar zijn:

Daltonschool Reggewinde

Er zullen twee locaties van de Reggewinde zijn: locatie Hellendoorn en locatie Kruidenwijk. Hierbij zal locatie Kruidenwijk aangeduid worden als hoofdlocatie.

De naam is bedacht door Marjon Stobbelaar en verwijst naar de Regge die de verbinding is tussen de twee locaties. De winde is een kleurrijke slingerachtige bloem, maar ook een zoetwatervis die nu weer in de schone Regge te vinden is. We hebben deze naam gekozen omdat hij uniek is in Nederland, hij 'lekker bekt' en de domeinnaam nog beschikbaar was.

Morgen zullen we de naam tonen aan alle toeschouwers bij de Avondvierdaagse. Het team oefent in de wandelgangen al een tijdje stiekem en voor de grap met het opnemen van de telefoon met de nieuwe schoolnaam en het gebruik van de locatienamen. En we moeten zeggen: we wennen er sneller aan dan we dachten. We hopen dat het ook voor u een naam zal worden waar u zich snel thuis bij voelt. En die u met trots zal gebruiken als u andere ouders over ons onderwijs vertelt. Want:

uitdagend kindgericht Daltononderwijs vind je op de Reggewinde!

Deel deze pagina: