Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Hoera! We zijn gecertificeerd!

De komende 5 jaar mogen we ons Daltonschool noemen.

Afgelopen vrijdag was het feest op school. We ontvingen de licentie om ons de komende 5 jaar Daltonschool te mogen noemen. Dit moment werd feestelijk gevierd door het hijsen van de Daltonvlag door de oudste en jongste leerling van elke locatie. 

De visitatiecommissie van de Daltonvereniging had in maart onze school bezocht en was enthousiast over het onderwijs dat ze zagen. De beginselen van het Daltononderwijs: leren omgaan met zelfstandigheid, samenwerken, keuzevrijheid, reflectie en effectiviteit waren in voldoende mate zichtbaar in het onderwijs.
 
Met de certificering door de Nederlandse Daltonvereniging als officiële Daltonschool, sluiten we een vruchtbare periode af. De afgelopen 4 jaar hebben alle leerkrachten zich geschoold als Daltonleerkracht, hebben de teams een succesvolle fusie tot stand gebracht en is er een school met een heldere visie, goede resultaten en uitdagend Daltononderwijs neergezet.
 
Directeur John Meuleman is heel trots op deze prestatie: “Dit kun je alleen doen met een heel gemotiveerd en professioneel team. Ons onderwijs blijft in ontwikkeling, omdat we steeds kindgerichter onderwijs willen aanbieden. Daltononderwijs is de meeste ideale vorm om dit te bereiken. We merken dat steeds meer ouders de voordelen, die Daltononderwijs hun kind kan bieden, ontdekken. Zo hebben we dit jaar een aanzienlijk aantal zijinstromers van andere basisscholen gehad, die binnen deze onderwijsvorm snel hun plek vinden en weer tot leren komen.”
 
Volgend jaar zijn er weer een flink aantal dagen waar ouders en leerlingen kennis kunnen maken met Daltononderwijs. Deze worden te zijner tijd in de media aangekondigd.

Deel deze pagina: