Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Nieuwe directeur: Rob Huberts

Per 1 september is Rob onze nieuwe directeur

Graag wil ik me via deze weg even voorstellen. Mijn naam is Rob Huberts en vanaf 1 september ben ik benoemd als directeur van de Reggewinde.

Met het team heb ik inmiddels afgelopen donderdag al uitgebreid kennis kunnen maken en ik hoop dat ook snel te kunnen doen met de leerlingen en met zoveel mogelijk ouders. Via deze nieuwsbrief zal ik alvast iets over mezelf vertellen.

Ik ben 59 jaar en woon in Lonneker, een half uurtje rijden van Nijverdal en Hellendoorn (als er geen files zijn). Ik ben getrouwd met Marjolien en heb drie kinderen (allemaal werkzaam in het onderwijs) en één kleindochter.
In mijn vrije tijd lees ik veel, loop ik regelmatig hard in de prachtige bossen rond Lonneker, speel ik muziek (orgel en piano) en werk ik vaak ook nog wel voor school, omdat mijn werk ook altijd nog mijn hobby is geweest.
Ik heb twee heel prettige sollicitatiegesprekken gevoerd net voordat de zomervakantie begon. In de benoemingsadviescommissie waren behalve het bestuur ook de ouders en het personeel vertegenwoordigd. Wat mij in deze gesprekken opgevallen is, dat is dat zo enthousiast en vol trots over De Reggewinde gesproken werd. En terecht, zo is me steeds duidelijker geworden. Het Daltononderwijs biedt de kinderen veel kansen zich te ontwikkelen. Maar ook het feit dat de school heeft gekozen om een Vreedzame School te worden, sprak mij erg aan. Er wordt veel aandacht besteed aan een respectvolle omgang met elkaar, zo bleek tijdens de gesprekken. Trots is men ook op de onderlinge sfeer, zowel tussen de personeelsleden onderling als ten opzichte van de kinderen en de ouders.

Mij werd duidelijk dat de school graag laagdrempelig wil zijn. Een school waar men gemakkelijk even binnen loopt om iets te bespreken. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk. Ouders en school spannen zich samen in om de kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Komt u gerust langs of maak een afspraak, zodat ik ook echt de tijd voor u kan nemen. Natuurlijk is het verstandig eerst contact met de leerkracht van uw kind op te nemen wanneer u vragen heeft over zijn of haar schoolontwikkeling.

Ik wens u allen, kinderen, ouders en personeel, een heel fijn schooljaar toe en kijk uit naar een fijne samenwerking met allen!

Rob Huberts    

Deel deze pagina: