Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Informatieavond Sociale Veiligheid

Saskia van de Bos praat over grenzen en wensen

Op maandag 11 juni houdt Saskia van den Bos een ouderavond over Sociale Veiligheid. Deze vindt plaats om 20.00 uur bij locatie Kruidenwijk. Alle ouders zijn hiervoor uitgenodigd.

Deze avond krijgen we informatie over hoe je sociale veiligheid het best kunt creëren op een basisschool. Ook zullen we stilstaan bij de grenzen van sociale veiligheid. Uw kind loopt de kans om in situaties te komen die het als onveilig ervaart. Dit kan door verschillende oorzaken zijn: invloeden van buiten school, invloeden op sociale media, maar ook invloeden in school die o.a. de gevolgen van Passend Onderwijs met zich meebrengen.

Met het invoeren van de Vreedzame School denken we sterke voorwaarden te creëren om uw kind zich zo veilig mogelijk te laten voelen. Maar dat zal een basisschool niet in elke situatie lukken. Deze avond zullen we stilstaan bij herkenbare situaties en met elkaar discussieren over verwachtingen en grenzen.

Saskia van den Bos is zelf schoolleider en kan dus uit eigen ervaring spreken over sociale veiligheid op haar school. Maar omdat ze ons team begeleid heeft om Vreedzame School te worden weet ze ook veel over de sfeer en de situatie van de Reggewinde.

Saskia van den Bos van OnderwijsKundig

 

Deel deze pagina: