Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Ouderavond Onderwijs 3.0

Een verslag van een ouder

Afgelopen woensdagavond vond een gezamenlijke ouderavond plaats voor de ouders van de Drie Linden en de Tormentil. De ontwikkeling van het onderwijs stond centraal. Welke richting gaat het onderwijs op met alle digitale hulpmiddelen die nu al beschikbaar zijn voor de kinderen en wat alleen maar zal toenemen. Welke kansen biedt het de kinderen en leerkrachten? Maar ook welke zorgen brengen deze ontwikkelingen met zich mee?

Voor de pauze kregen de ouders een duidelijke presentatie van meester Lennert over het onderwijs 3.0; over de herkomst van deze naam, de ontwikkelingen die nu al gaande zijn, maar ook over welke richting het onderwijs mogelijk op gaat. 

Na de pauze konden de ouders in groepjes discussiëren en benoemen wat de positieve kanten aan deze ontwikkelingen zijn voor de kinderen, maar ook welke minpunten aan een steeds meer 'digitaler' wordend onderwijs kleven.

Een zeer nuttige avond voor alle ouders en zeker de moeite waard om in de toekomst vaker met elkaar van gedachten te wisselen over het veranderende onderwijs.

Geschreven door: Erik Dijk 

Nog een reactie van een aanwezige ouder:

Deel deze pagina: