Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Bring Your Own Device-week

Testweek met eigen draadloze apparaten

Voor de vakantie hield de server van ons oude netwerk er mee op. Dat vonden we op zich niet erg, want we wilden toch al afstand doen van dit oude netwerk. De Tormentil was al geruime tijd klaar om over te gaan op een nieuw soort netwerk: een netwerk waar alle diensten op internet (in the cloud) plaatsvinden en waar je met elk draadloos apparaat toegang kunt krijgen. In de vakantie hebben we hard gewerkt om dit nieuwe netwerk aan te leggen en het is nu gereed!

De consequentie van deze versnelde aanleg van het nieuwe netwerk is, dat we nu geen gebruik meer kunnen maken van 23 verouderde en afgeschreven leerlingcomputers. En de nieuwe draadloze minilaptopjes (Chromebooks) worden pas over ongeveer 2 weken geleverd. Tot die tijd hebben we dus een tekort aan apparatuur. En ons onderwijs is inmiddels al zo digitaal dat we de apparatuur echt zullen missen!

Om van de nood een deugd te maken willen we de komende week uitroepen tot: Bring Your Own Device-week. Dit houdt in dat leerlingen uit groep 6 t/m 8 apparaten die op wifi en internet kunnen mogen meenemen naar school. Dit kunnen zijn: mobieltjes, (mini)-laptops, ipads en tablets. Ze krijgen dan toegang tot de wifi van school en kunnen toch bij de internetoefeningen en clouddiensten die we gebruiken.

We slaan dan twee vliegen in één klap: we kunnen mooi testen of ons wifi-netwerk goed werkt met meerdere en verschillende apparaten en we hebben deze week toch apparatuur tot onze beschikking om op internet te kunnen.

Voor deze week geldt natuurlijk dat ouders hiermee akkoord gaan, dat ze het apparaat thuis kunnen missen en dat ze de apparaten meegeven op eigen risico. Als er geen apparaat beschikbaar is betekent dit niet dat uw kind oefentijd of lesstof mist: voor alle lesactiviteiten op school hebben we altijd een papieren en digitale variant.

Deel deze pagina: