Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Stop pesten!

Jij kan ons helpen

Ook op onze school komt pesten helaas voor. Maar we willen er alles aan doen om het te stoppen. Want als het je overkomt kun je er je hele leven last van houden.

Kinderen zien het het eerst

Een leraar komt er vaak pas laat achter dat iemand gepest wordt. Gemeen doen tegen elkaar gebeurt op plekken waar een leraar niet bij is. En pesters zijn slim in het verbergen van hun gemene gedrag. Leerlingen die er bij staan zien het al eerder gebeuren. Sommigen vinden het gemeen en willen er iets tegen doen, maar durven het niet. De pester heeft veel macht en je wilt zelf niet gepest worden.

Als het heel erg is geworden wordt pas de hulp van een leraar gevraagd. Dat is dan eigenlijk te laat. Dat moet al veel eerder.

Pesten afleren

Pesters weten vaak niet eens hoe gemeen ze doen. Ook zien ze zichzelf niet altijd als pester. Maar dat maakt het niet minder erg. Er is dan een leerkracht nodig die de pester vertelt dat hij aan het pesten is. Soms weten pesters ook niet zo goed hoe ze dan wel aardig moeten doen. Een leerkracht kan ze dan helpen om dat te leren.

Je bent een held als je pesten meldt!

Leerkrachten kunnen de gepeste en de pester niet helpen als ze niets weten. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Zie je dat iemand gepest wordt en durf je het niet op school te zeggen? Zeg het dan hier.


Deel deze pagina: