Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Schoolregels

Zo houden we het fijn voor iedereen

Waar mensen samen zijn, zijn regels. Regels zorgen er voor dat iedereen zich prettig kan voelen en dat alles goed gaat. Hier lees je de regels waar jij je op de Reggewinde aan moet houden.

Algemene schoolregel

In 2005 kozen alle kinderen deze schoolregel. Dit vinden jullie belangrijk:

Is er ruzie? Wordt iemand gepest? Wordt iemand lastig gevallen? Herinner ze aan de schoolregel! Helpt dit niet? Help dan door een meester of juf te waarschuwen.

Andere regels

De schoolregel gaat over hoe we met elkaar omgaan. Maar er zijn ook regels die zorgen dat het veilig, rustig en netjes blijft in de school.

Regels voor rust en veiligheid

Als je je niet aan de regels houdt...

Het lukt niet iedereen direct om zich aan alle regels te houden. We helpen je aan de regels te herinneren door je te waarschuwen. Luister je niet dan krijg je een straf. Zodra je een straf krijgt moet je hem accepteren. Later, op een rustig moment, mag je tegen je juf of meester zeggen wat je er van vindt.

Als je zorgt dat het heel onveilig of onprettig wordt dan krijg je een laatste waarschuwing met een gele kaart. Je moet het Oeps-formulier invullen om duidelijk te maken wat er mis ging. Je moet nu echt snel proberen je gedrag te veranderen, want de volgende keer krijg je de rode kaart.

Lukt het nog steeds niet je gedrag te veranderen, dan krijg je een 'rode kaart' en nu wordt het serieus. Je krijgt een passende straf. En er volgt een gesprek met je leerkracht en je ouders. We gaan dan samenwerken om je te helpen je verkeerde gedrag te veranderen.

Help mee aan een pestvrije school

Als je de school binnenloopt zie je de tegel van het 'lieveheersbeestje'. Dan weet je dat geweld en pesten bij ons op school niet thuishoort. Maar toch gebeurt het bij ons op school ook wel eens.

Als je het ziet maar het niet op school durft  te zeggen. Waarschuw ons dan met dit formulier. Zo weten de meester en juffen het toch en kunnen ze proberen het te laten stoppen. We zullen zorgen dat anderen niet weten, dat jij het durfde te melden.

Deel deze pagina: