Plaatje bij het artikel van Daltonschool Reggewinde

Daltonschool Reggewinde staat voor:

  • samenwerken in vertrouwen
  • onderwijs naar mogelijkheden
  • met plezier ‘leren leren’
  • openheid en eerlijkheid

Schoolregels

Zo houden we het fijn voor iedereen

Waar mensen samen zijn, zijn regels. Regels zorgen er voor dat iedereen zich prettig kan voelen en dat alles goed gaat. Hier lees je de regels waar jij je op de Reggewinde aan moet houden.

Algemene schoolregel (de grondwet)

We zijn een Vreedzame School en daar horen een aantal basisregels bij, waar iedereen zich aan houdt: dit heet ook wel de grondwet van de school

Conflicten en ruzies

Als iemand zixh niet aan de schoolregel of groepsafspraken houdt kan er snel een conflict of een ruzie onstaan. Conflicten proberen we zelf op te lossen. Bij een ruzie vragen we hulp van een leerkarcht.

Groepsafspraken

Aan het begin van elk schooljaar maakt de groep met elkaar afspraken over hoe je met elkaar omgaat. Deze afspraken moeten passen bij de grondwet. Als iemand zich niet aan de groepsafpraken houdt, spreken we elkaar daar op aan en geven we elkaar tips hoe het anders kan.

Andere regels

De schoolregel gaat over hoe we met elkaar omgaan. Maar er zijn ook regels die zorgen dat het veilig, rustig en netjes blijft in de school.

 

Regels voor rust en veiligheid

Help mee aan een pestvrije school

Als je de school binnenloopt zie je de tegel van het 'lieveheersbeestje'. Dan weet je dat geweld en pesten bij ons op school niet thuishoort. Maar toch gebeurt het bij ons op school ook wel eens.

Als je het ziet maar het niet op school durft  te zeggen. Waarschuw ons dan met dit formulier. Zo weten de meester en juffen het toch en kunnen ze proberen het te laten stoppen. We zullen zorgen dat anderen niet weten, dat jij het durfde te melden.

Deel deze pagina: